Para-Taekwondo

Para-Taekwondo is een sport die de algemene lichamelijke conditie en algemene gezondheid verbetert. Met de invoering van vormen van sequenties en vechtspellen, het verbetert reflexen, coördinatie, precisie bewegingen en balans. Het helpt ook de ontwikkeling van de flexibiliteit, beweeglijkheid en spierkracht, vaardigheden die nodig zijn om de stakingen te voeren in de hoogte.

Geneesmiddel voor stress en angst, taekwondo maakt het mogelijk om de familie en professionele zorgen te vergeten.

Ook kan de arts die een partner naar zijn natuurlijke angst voor de confrontatie te realiseren, het vertrouwen in haar middelen te verbeteren en om de noodzakelijke verzekeringen in conflict te krijgen gezichten.

 

Bovendien maakt het ook mogelijk:

- Zorgen voor de gezondheid en het welzijn, het onderhoud en de verbetering van de fysieke fitheid,

- Stimuleer culturele ontdekking, bewust te maken van de voordelen vande sport,

- Ontwikkelen van sociale emancipatie van haar leden,

- Het bevorderen van het leren van het gemeenschapsleven en participatie

- Elkaar moedigen in sociale samenhang tussen mensen met het syndroom van down of geestelijke handicap

- Woon sportevenementen om het gevoel van eigenwaarde, fair play, respect en discipline te ontwikkelen, maar ook om de maatschappelijke erkenning van onze doelgroepen te vereenvoudigen.

 

1. Middelen die worden ingezet met trisomie 21 en verstandelijk gehandicapten 

 

Taekwondo lessen geschikt voor jonge met een down syndroom en jongeren met een mentale leeftijd van 4 tot 21 jaar.

 

Doel: de persoon in trisomie 21 of geestelijke handicap, een sport geschikt is voor de specificiteit, hen voor te bereiden voor de internationale wedstrijden en Poomsea aanvankelijk naar Tokio J.O 2020 te toereiken.

 

Missie: Het bevorderen van de ontwikkeling en sociale emancipatie van mensen met een handicap. Behoud van hun gezonde ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden zoals: balans, coördinatie, spierkracht, gebaren precisie, zelfstandigheid, concentratie ... maar ook de ontwikkeling van een beter gevoel van eigenwaarde voor een betere sociale integratie door het aanvaarden van verschil, het aanvaarden van hetoog van andere en het aanvaarden van de samenleving. Duw het syndroom van down of mentale deficiënte persoon om zijn "kleine bubble" en zijn plaats in de echte wereld te verlaten.

 

Algemene doelstellingen: Hen leren voor hun fysieke kracht, concentratie te controleren en ook om hun mentale kracht te mobiliseren, dankzij Poomsea, maar ook door middel van een taekwondo training die aangepast is, lang en doorspekt is met muziek.

2. Wijze waarop mensen met een handicap lopen van de onderste ledematen:

Taekwondo cursussen is geschikt voor mensen die met een handicap lopen van de onderste ledematen.

 

Doel: De persoon die met een handicap lopen van de onderste ledematen, een sport dat geschikt is voor de specificiteit gaan bieden, zodat ze ook de kans krijgen om deel te nemen aan de internationale wedstrijden en in het begin van de J.O Tokyo.

Missie: Het bevorderen van de ontwikkeling en sociale emancipatie van mensen met een handicap. Behoud van hun gezonde ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden zoals: balans, coördinatie, spierkracht, gebaren precisie, zelfstandigheid, concentratie ... maar ook de ontwikkeling van een beter gevoel van eigenwaarde om op elke moment zich veilig te voelen.Defensieve reflexen van de ontwikkeling en introductie van negatieve energieën.

 

Algemene doelstellingen: Onze cursussen taekwondo is gericht om mensen met een motorische beperking van de onderste ledematen te aanpassen aan het niveau van hun handicap. Zoals met alle soorten handicaps, persoonlijke ondersteuning voor de verschillende uitdagingen en elke faciliteit wordt gewaarborgd door onze coaching, we leren ze de grondbeginselen van de beweging, de verschillende soorten trappen en in het bijzonder de andere beweging met een rolstoel, maar ook een aantal Poomsea uit te voeren, zodat ze hun energie kunnen kanaliseren en ook dat ze de kans krijgen om deel te nemen aan internationale wedstrijden en J.O Tokyo.

 

3. Middelen die gebruikt zijn bij mensen met een motorische handicap van de bovenste ledematen:

 

Taekwondo cursussen is geschikt voor mensen met een motorische handicap van de bovenste ledematen. 

 

Doel: De persoon die met een handicap lopen van de bovenste en onderste ledematen. Is een geschikte sport voor zijn specifieke zorgen en geven een kans om mee te delen aan de internationale wedstrijden evenals J.O's. 

 

Missie: Het bevorderen van de ontwikkeling en sociale emancipatie van mensen met een handicap. Het handhaven van een gezonde ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden zoals: balans, coördinatie, spierkracht, gebaren precisie, zelfstandigheid, concentratie ... maar ook de ontwikkeling van een beter gevoel van eigenwaarde om veilig op elk moment voelen. Defensieve reflexen van de ontwikkeling en introductie van negatieve energieën.

Algemene doelstellingen:Onze cursussen taekwondo is gericht voor mensen met een motorische handicap van de bovenste ledematen die aangepast wordt aan het niveau van hun handicap, zoals in het syndroom van down, persoonlijke ondersteuning op basis van verschillende moeilijkheden en de faciliteiten van elk wordt gewaarborgd door onze coaching. We leren ze de basisbewegingen, we versterken de coördinatie, de spierkracht van de onderste ledematen, maar ook die van hun buikspieren. Enook het meten van de studievoortgang, het inbouwen en de ontwikkeling van de reflexen, voegen we de sequenties. We inboezemen ook hun regels van de strijd en respect. Als we het gevoel hebben dat ze er klaar voor zijn, kunnen we ze als vrijwilligers in de strijd lanceren tussen de leden en vervolgens ook voor de internationale wedstrijden en J.O’s.

Copyright 2020 - Developed by POD people marketing