Taekwondo

Het is moeilijk om een eenvoudige definitie van taekwondo te geven omdat het verschillende vormen heeft en is voortdurend in ontwikkeling. Als we het echter proberente omschrijven, kunnen we zeggen dat dit een Olympische vechtsport is, waarvan het doel is om punten te scoren door het slaan van het bovenlichaam van de tegenstander met de voeten.

 

Met betrekking tot zijn oorsprong, zeggen we dat dit een zeer effectieve krijgskunst is, waarvan het doel is om een staking kracht ten gunste van de kracht van de benen en het uitbreiden van hun bereik te ontwikkelen. 

 

in de verschillende clubs, instructeurs en andere federaties hebben een aantal aspecten van de sport meer bijdragen dan anderen. Dit maakt dus zijn rijkdom. Taekwondo is een krijgskunst van een grove Aziatische traditie naast het feit dat het een sport is die in alle banden hebben verbroken met zijn oorsprong.

Van onze deel, de club < A.M.A TKD GYM >is vooral gericht op het oefenen van op het sociale aspect en de ontwikkeling van het welzijn van haar studenten. Dit terwijl de voortzetting van de leer van vormen en vooral met respect voor de tradities van de sport. Het doel is om de balans tussen het genot van een sport en de voordelen van het beoefenen van een krijgskunst te behouden.

Copyright 2020 - Developed by POD people marketing