Club

Taekwondo is een Koreaanse krijgskunst, geïmporteerd in België in de jaren '70 door de beheerder Bun Juli.

 

Mahmoud Alayyan (Voorzitter A.M.A JEUGD GYM) begon in Taekwondo Mei 1998.

 

Ahmed Abdel Hadi (penningmeester) begonnen met taekwondo in januari 2004.

 

Deze krijgskunst is een discipline die ook aan de Olympische Spelen is vertegenwoordigd.

 

Sinds hun jongere leeftijd, Mahmoud Alayyan en Ahmed Abdel Hadi hebben zich getraind en zelf deelgenomen aan verschillende nationale competities. Mahmoud Alayyan behaalde zelf een zwarte band in 2003 en werd vice-kampioen van België in 2004. Hij werd ook 3de kampioen van België in 2006. 

 

Hij heeft ook deelgenomen aan de l’open kampioen van Europa en Noord Afrika.

 

Hij bracht de 2deDAN in 2008 en tot slot heeft hij ook een examen afgelegd om ​ scheidsrechter te worden 2009.

 

De laatste wedstrijd waarin Mahmoud deelgenomen heeft was in 2014. Zes maanden na

de laatste, besloot hij samen met zijn broer vzw A.M.A JEUGD GYM te creëren. 

Sindsdien is de club ‘’A.M.A TKD GYM’’ geboren.

De dag van de lancering van de VZW, werd een opendeurdag opgezet door topsporters en de wethouder van desport van de gemeente Molenbeek. Vervolgens wordt de club deelgenomen aan een demonstratie en organiseerde doorgangcijfers voor jeugdsport leden.

 

In oktober 2015, opende de vereniging een sectie voor kinderen met het syndroom van down 21 en voor kinderen met een lichte verstandelijke beperking.

 

Deze sectie is ontworpen door Mahmoud Alayyan en Abdel Hadi Ahmed omdat ze een zus hebben die poly gehandicapt is. Het is een rijke ervaringen met de sector institutionele handicap en hun bewustzijn van het belang van mentoren die specifiek aangepast is voor deze mensen. Dus wilden ze hun vaardigheden voortzetten en ervaringen beoefenen van mensen die met een syndroom down, verstandelijke gehandicapt en mensen met een lichamelijke handicap. Door hun beproevingen hangt er een glimlach op hun gezicht en ook van de ouders. Ze worden toegelaten en laten ze hun sport beoefenen in alle veiligheid en handelen ook de aspecten

Copyright 2020 - Developed by POD people marketing